Ontdek de Toekomst van het Internet met Nostr

Ontdek de Toekomst van het Internet met Nostr
19 March 2024
19:30 - 21:30
7 sign upsIn een tijd waarin de discussie over digitale soevereiniteit, privacy, en de grip van Big Tech op ons online leven steeds luider wordt en we enshittification tegen willen gaan, nodigen wij jullie bij Seats2meet Utrecht CS uit om samen met ons een duik te nemen in de mogelijkheden van een nieuw sociaal internet protocol: Nostr.

Wat is Nostr?
Naast mooie ontwikkelingen in de Fediverse zoals Mastadon en Peertube is ook Nostr aan het groeien. Nostr staat voor 'Notes and Other Stuff Transmitted by Relays'. Het is een open en vrij protocol dat individuen in staat stelt om soeverein te zijn over hun digitale aanwezigheid. Met Nostr krijg je de sleutel in handen: beheer je eigen data, communiceer op jouw voorwaarden, en bevrijd jezelf van de beperkingen en het toezicht van traditionele sociale media platforms.

Wat Kun Je Verwachten?
Dit evenement is meer dan alleen een introductie; het is een ontdekkingstocht. Samen zullen we verkennen wat Nostr precies is, hoe het werkt, en wat het betekent voor de toekomst van online interacties.
Discussiëren over de implicaties van digitale soevereiniteit en hoe we kunnen bijdragen aan een gezonder, opener internet.
Samenwerken met gelijkgestemde ontwikkelaars en creatievelingen om nieuwe toepassingen te bedenken en te bouwen op het Nostr protocol. Ook kijken we bij Seats2meet Utrecht of we dit protocol met jullie kunnen gebruiken voor toepassingen zoals check-in en het delen van kennis op locatie.

Voor Wie?
Dit evenement is perfect voor social media enthousiastelingen met betrekking tot alternatieven op big tech. Uiteraard ook programmeurs, ontwikkelaars, en iedereen die gepassioneerd is over het bouwen van een meer inclusief, vrij, en open internet.

Kom en maak deel uit van deze baanbrekende beweging. Laat ons samen de fundamenten leggen voor een nieuw tijdperk van het internet - een tijdperk waarin we allemaal de controle hebben over onze digitale voetafdruk.
Program
19:30

Nostr Onboarding - Leer aan te sluiten op Nostr

19:30

Programmeren met Nostr

Location
Seats2meet Utrecht CS
Moreelsepark 65
3511EP Utrecht
Netherlands
Plan your route

Organizer

Jurjen de Vries
Jurjen de Vries
Tags
social media open source privacy enshittification programmeren development decentraal soeverein sovereign big tech